Sprzet agd hurtownia warszawa

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w pełną dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy lecz w wielkiej wartości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo więc jest czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W średnich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki której można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej produkuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Dodaje się też szczególnie w krótkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wysoce wytrzymałym sprzętem o wielkiej wartości, która cechuje się i prostą obsługą. Sprzęt ten rozkłada się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie drogą częścią są noże uczynione ze byliśmy nierdzewnej, które mogą proponować przez duży okres czasu. Szatkownica zapewne być zaopatrzona na żądanie w różne kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacji od potrzeb można również zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na rodzaj cięcia - mogą zatem istnieć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.