Siekanie miesa w robocie

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której projektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacje od potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

ghg 960

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w istot zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej kwoty rozbitych plastrów w ciągu bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w czasu godziny, przy czym ciało nie może istnieć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest niesłychanie popularna, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności odkładających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być oczyszczane i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, opierając się na kompetencji oraz poczuciu zdobywanym od 1990 roku odkłada na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz ogromną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.