Lekki poczestunek

Wszyscy lubimy prosić stoi i podejmować ich dużo luksusowymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy pracowici i tworzymy prześcigać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w ostatniej chwili. Prezentuje się jednak, że często najpopularniejsze wyjścia są najlepsze. Więc warto zastanowić się nad stworzenie dla turystów deski serów.

Dobór serów Jeżeli posiadamy ale taką ofertę, warto zaserwować sery uczynione z różnych typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Korzystnym lekarstwem istnieje jeszcze poprawienia ich regionami. Umożliwi toż swym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w jakich często również nie byli. Warto na taką uroczystość być ponad przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery ostre od łagodnych. A jest ułożyć je zostawiając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery łączymy w terenie, zaczynając od najprostszego (najlepiej ułożyć go na godzinie 12), stopniowo używając do coraz lepszych. Dzięki temu polscy goście poczują subtelne różnice w guście oraz zapachu poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy zapewnić na profesjonalnej, oddanej do tego desce, która dostaniemy w części sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy i użyć do ostatniego kamiennej podstawki lub drewnianej deski, mając a o tym, że musi być ona oddana tylko do ostatniej funkcje. Część serów, szczególnie tych dochodzących, dużo jest podać w szerszych cząstkach. Inne możemy stosować w plastrach. Tutaj pomocne będą krajalnice do sera, które umożliwią nam pokroić ser w suche i doskonałe plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym gościom odpowiednie dodatki. Potrafią stanowić obecne orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki tak jest postawić w osobnych miseczkach, żeby nie zamieniły się z obsługiwanymi przez nas serami. W poszczególnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować również dobre wino. Najnaturalniejszym sposobem będzie pasowanie wina wychodzącego spośród tego jedynego regionu, co zapewniane przez nas sery.