Krajalnica westfalia

W magazynach też w polach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w całe, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana także do własnych celów, na dowód do krojenia warzyw czy owoców, gdy musimy ich w skóry cienkich plasterków.

W zależności z tego, co mam kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego organizację i dodaje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeśli należy o wędliny lub sery, zależy nam zwłaszcza na cienkich, równych plastrach, które kroi się sprawnie i bez świadomego wysiłku. Do owego planu używamy krajalnicy z prostą, a bardzo intensywną krawędzią, która idealnie radzi sobie z konkretnymi, kiedy i znacznie skomplikowanymi wędlinami i serami.

pakowarka próżniowaPakowarka próżniowa do żywności - Tepro

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych też do sklepów. Jest wysyłana przez producenta ze powodu na indywidualną wysoką wytrzymałość oraz możliwość obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po pierwszym szkoleniu z obszaru zaufania oraz higieny pracy, może dołączyć do kreacji z krajalnicą i oferować swoim klientom wędliny lub sery pokrojone w precyzyjne plastry. Krajalnice dobrych opinii zezwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem sporej sumy wędlin czy serów, przy niskim wkładzie rzeczy oraz sił pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy obecne istnieje proszone na przypadek w wypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.