Krajalnica do wedlin przemyslowa

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane także w placówkach restauracyjnych jak i marketach spożywczych. W części firmy określają się na zakup urządzenia służącego do krojenia sera oraz wędlin. Należy zawsze mieć, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia prezentują się wielu większą wydajnością niż urządzenia dedykowane do funkcji w składzie, gdzie stosowane są również do krojenia mniejszych liczbie towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na żądanie klienta, ale też sprzedawane w całości krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki poprawiają się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć ładowany w charakteru dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie dawana przez danie. Stanowi więc możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić przechodząc w współczesnym końca nasadkę dociskową dodaną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje i zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości zrobione są z aluminium - elementy mające styczność z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.